Waarom Keistad Hoveniers?

Onze missie is om iedereen van zijn of haar tuin te laten genieten, het hele jaar door. Wij geloven dat je ongeacht het seizoen en jaargetijde, kunt blijven genieten van je tuin!

Tuinoptimalisatie
Zijn er punten in je tuin die je anders zou willen? Wil je een schutting laten plaatsen of wil je juist meer groen toevoegen aan je tuin, maar je weet niet waar te beginnen? Wij helpen je op weg! Ook voor kleine optimalisatie-werkzaamheden, zijn wij de hovenier voor je. We werken met je mee en denken altijd in oplossingen, zodat jij weer volop kunt gaan genieten in je tuin.

Tuinaanleg | Tuinrenovatie
Ben je niet tevreden met je tuin, wil je compleet wat anders of ben je net verhuisd? Wij adviseren én ontzorgen je. Samen met jou realiseren we de tuin die jij wilt hebben en waar jij happy van wordt. 

Daarnaast is het mogelijk om overige werkzaamheden rondom de tuin door ons te laten uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld door door ons een veranda of schutting laten plaatsen of een tuinhekje. We werken met lokale specialisten uit Amersfoort, waaronder Amerongen Sierbestrating uit Bunschoten-Spakenburg en D’Ouwe Steen uit Amersfoort. Het is zelfs mogelijk om hier een kijkje in de showtuin te nemen, zodat je inspiratie kunt doen of rechtstreeks je bestelling plaatsen, waarna wij het vervolgens bij je komen aanleggen, bezorgen en/of plaatsen.

Ontwerp-realisatie
Het uitgangspunt om de tuin de vorm van je dromen, is het ontwerp. Ben je creatief? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een ontwerp te maken. Hier zijn talloze (gratis) programma’s en editors online voor, maar een ouderwetse tekening vinden wij net zo fijn!

Heb je een ontwerp bij een tuinarchitect of design-bureau laten maken? Ook dit zetten wij om in een uitvoerbaar plan en technisch ontwerp.

Tuinonderhoud
Ons tuinonderhoud verzorgen we periodiek en eenmalig. Periodiek voeren we op jaarbasis (kalenderjaar uit). Dit kan van maandelijks tot seizoensonderhoud zijn. We maken altijd een plan van aanpak met je en stemmen dit met je af.

Onze werkwijze | Onderhoud

Heel eenvoudig. Wij komen altijd eerst langs voor een inventarisatie en een aanvullend gesprek. We bespreken dan je wensen met betrekking tot je tuin. Wij werken voornamelijk binnen een straal van 10 km om Amersfoort heen. Mocht je verder wonen, maar wil je  toch graag gebruik maken van onze service? Dit bespreken we altijd met je en uiteraard kijken we of dit voor ons en voor jou haalbaar is.

Na kennis met jou en je tuin te hebben gemaakt, kunnen we een overgaan tot een voorstel en prijsopgave op maat en een vrijblijvend onderhoudsplan voor je tuinonderhoud.

Onze onderhoudsplannen leveren we altijd vrijblijvend aan, na inventarisatie en op maat aan. Zodoende weet je precies wat we komen doen in je tuin en wat het kost.

Afhankelijk van je budget, maken we een frequentie op voor het onderhouden van je tuin. Een planning stemmen we altijd van tevoren af met je. De planning past altijd bij het onderhoudsplan, juist omdat onderhoud seizoenswerk is. De onderhoudsplannen worden op je wensen afgestemd. Als je besluit om een jaarabonnement bij ons af te nemen, is een tussentijds beplantingsplan bijvoorbeeld gratis!

Onze werkwijze | Aanleg & ontwerp-realisatie

Inventarisatie en kennismaking
In alle gevallen bieden we een kennismaking en/of inventarisatie aan van de werkzaamheden en je tuinwensen. Dit vinden wij uitermate belangrijk, want we komen graag met je op éen lijn te zitten.

De inventarisatie, het advies tijdens de inventarisatie en het inmeten van je tuin is altijd gratis en vrijblijvend!

Toetsing haalbaarheid en inmeten
In alle gevallen zullen we eerst met je komen kennismaking, een korte introductie doen en je tuinwensen inventariseren. Hierna zullen we je tuin gaan inmeten voor ons plan van aanpak. Hierna kunnen we een aantal kanten op:

 • Sessie live-schetsen: we gaan samen tot een definitief ontwerp komen voor je tuin. We maken een concept-idee en opzet voor je tuin. Bespreken dit met je in een nieuwe afspraak en schetsen aan het ontwerp met je, zodat we een goed  beeld van het ontwerp kunnen vaststellen. Hierna volgt een prijsopgave op maat.
 • Ontwerp blijkt niet nodig: als blijkt dat een ontwerp niet nodig is om je tuin te realiseren, kunnen we direct overgaan tot het opstellen van een prijsopgave. Deze krijg je van ons per mail aangeleverd.

Lees hier meer over de kosten van het live-schetsen en het adviesgesprek.

Tuinonderhoud | Jaarabonnement

Als je bij ons tuinonderhoud wilt afnemen, kun je kiezen voor periodiek onderhoud. Wij komen dan op regelmatige basis je tuin netjes bijhouden.

Aan de hand van het onderhoudsplan, wat een combinatie is van je eigen wensen zoals regelmatig onkruidbestijden, beplanten etc. en wat gewoonweg nodig is bij het onderhouden van een tuin zoals snoeien van planten en bomen binnen het juiste seizoen, spreken we met jou een frequentie af.

Ons onderhoud en het plan baseren we op een geheel jaar. In overleg met jou kun je een abonnement per maand of kwartaal afspreken. In de meeste gevallen betekent dit dat je meer dan 4x per jaar periodiek onderhoud bij ons afneemt. De voordelen van een abonnement zijn:

 • Je betaling is gespreid
 • Je wordt per periode en niet per levering gefactureerd
 • Je krijgt een gratis beplanting of herbeplantingsplan
 • Gratis advies in de seizoen
 • Altijd een verzorgde en nette tuin en 365 dagen genieten van je tuin!

 

Eenmalig onderhoud | achterstallig onderhoud

De meeste klanten die bij ons terecht komen, beginnen met een stukje achterstallig onderhoud of de tuin ‘voorbereiden’ op het regelmatig en periodieke onderhoud.

 Eenmalig onderhoud is geheel vrijblijvend. Meestal wordt ons gevraagd om het eenmalige onderhoud te leveren en daarna een voorstel voor het jaar erop te maken of het resterende jaar.

Uiteraard is een eenmalige levering geheel vrijblijvend. Je betaalt na levering en je bepaalt zelf of je met ons verder wilt of je tuin zelf wilt onderhouden. Eenmalig onderhoud verschilt enorm qua afname. We zijn minimaal 1 dag bezig in een gemiddelde tuin. Is er sprake van achterstallig onderhoud of een grote tuin, dan kan dit onderhoud oplopen van 2-3 dagen tot een week.

All-in service | Afvalverwerking
Bij tuinonderhoud komt een hoop afvalverwerking en groenafval kijken. De meeste mensen verkijken zich hierop!

Wij streven zoveel mogelijk naar een ALL IN service en ervaring met ons! Met afvalverwerking voor groenafval, puin en grond, werken wij wél op na-calculatie. Dit doen wij omdat het lastig inschatten van tevoren is hoeveel afval of hoeveel groenafval we moeten verwerken, nadat we klaar zijn met je tuin. Wij vertellen je van tevoren duidelijk wat onze eenheidsprijzen zijn! Hierin maken we duidelijk onderscheid tussen het verwerken van groenafval tijdens tuinonderhoud en tuinaanleg. In de meeste gevallen werken we met containers als wij hele tuinen leeghalen.

Via onze prijsopgave heb je dus wel altijd een beeld wat je achteraf nog kwijt bent ongeveer aan het verwerken van groenafval, puin en grond. Wel zo helder!

Voor al onze opdrachten (tuinaanleg én onderhoud) bieden wij afvalverwerking altijd optioneel aan! Mocht je dit zelf willen regelen, kun je dit uiteraard doen. Dat vinden wij geen probleem. Vraag wél even naar de voorwaarden en werkwijze bij een tuin leeghalen. Hier kunnen andere voorwaarden voor gelden.

 

Ons eenmalig tuinonderhoud is al vanaf € 165,- bij ons af te nemen!*

*enkel voor particuliere klanten en incl. BTW. klik hier voor bedrijven.

 

Ontwerp-realisatie

Sessie ‘live’-schets icm adviesgesprek en concept-ontwerp: € 125,- incl. BTW

In alle gevallen bieden we altijd een kennismaking en inventarisatie van de tuinwensen aan tijdens een 1e gesprek. Dit komen we uiteraard bij je doen op locatie. Hierna kunnen we je meer vertellen over het vervolg en wat wij voor je kunnen betekenen.

Sessie live-schets en ontwerpen
Onze ontwerpen is in combinatie met de uitvoering van de tuin gratis. Dit werkt echter niet achteraf. We maken dus geen ontwerp meer, nadat we over zijn gegaan tot het aannamen van je tuinopdracht.

Een live-schets-sessie is uniek! We gaan met je zitten, nadat de wens is uitgesproken dat je een ontwerp en/of concept idee voor je tuin wilt. Als je  dit wilt, maken we een vervolgafspraak met je en krijg je voorafgaand aan dit gesprek een factuur. Na deze sessie gaan we met je prijsopgave aan de slag.

Gratis ontwerp?
Deze live-schets-sessie kost je niets, nadat je hebt besloten om je tuin door ons uit te laten voeren! Wij brengen dit bedrag dan meteen in mindering op je 1e factuur! Wel zo fair!

Wat kun je van ons verwachten?

 • Inventarisatie van de wensen op locatie (1e kennismaking)
 • Gratis toetsing haalbaarheid en technische conversie ingeval je een eigen ontwerp hebt of extern een ontwerp hebt laten maken
 • Adviesgesprek (maximaal 1,5 uur / per sessie. Extra advies is mogelijk en berekenen wij per uur: € 45,- incl. BTW
 • Concept ontwerp en concept idee. Wij ontwerpen naar volledige tevredenheid met je tijdens de live-schets.
 • Aanleveren van je prijsopgave op maat en zo compleet mogelijk!

Wat zijn de voordelen van een sessie?

 • We bieden je direct feedback en advies en andersom kun je gelijk reageren op wat je mooi vindt of niet
 • Mood book via Pinterest etc kun je van tevoren aanleveren, zodat wij nog nauwkeuriger met je kunnen afstemmen!
 • In veel gevallen kunnen we de prijsopgave en het voorstel veel beter afstemmen, omdat we jullie beter kennen en de wensen beter kunnen interpreteren
 • Groot voordeel is dat wij het adviesgesprek en de live-sessie van je factuur aftrekken als je met ons in zee gaat! Het ontwerp en het advies zijn dan dus geheel gratis!
 • Je kunt ook los advies bij ons afnemen icm de live-schets, bijvoorbeeld als je zelf de tuin wilt realiseren

 


Re-design + Aanleg + GRATIS onderhoudsplan

Kosten ontwerp: gratis!

Simpel gezegd is een eigen ontwerp (KSH basis tuinontwerp of design) voor al onze aanlegklanten gratis!

Het is wel zo dat wij niet zonder ontwerp een tuin aanleggen. Hiermee bedoelen we een compleet lege tuin, maar ook voor een deel van de tuin bestraten/leeghalen/vervangen etc. is een ontwerp vereist voordat wij tot uitvoering van de aanleg over kunnen gaan.

Mocht je zelf een ontwerp willen maken, of heb je al een ontwerp? Geen probleem, wij kijken gratis naar de haalbaarheid van je ontwerp versus de realisatie van de tuin.

Als je ontwerp haalbaar is, gaan we over tot het volgende stappenplan:

 • Vervolggesprek tuinwensen (inkoop materialen, bezoek leveranciers etc.)
 • Optioneel: bezoek (samen) aan de leverancier en uitzoeken materialen als stenen/hout etc.
 • Wij maken een voorstel op maat en je krijgt bijbehorende prijsopgaven van de inkoop en de uitvoering/realisatie
 • Planning en een (kort) projectplan met betrekking tot start
 • Uitvoering van je tuinopdracht
 • Oplevering van je nieuwe tuin
 • Na oplevering krijg je altijd van ons een onderhoudsplan op maat voor het eerste jaar!
 • Vrijblijvende offerte voor het onderhoud van je tuin voor het 1e jaar. Geniet van 15% korting voor het periodiek onderhoud.

Ontwerp | Tuinaanleg

Ontwerp los € 242,- incl. BTW

Een los ontwerp voor je tuin, kost bij ons € 242,- bij eigen KSH basis tuinontwerp. Dit houdt in dat wij het ontwerp voor je maken op basis van jouw tuin en jouw wensen.

Het ontwerp is altijd naar 100% tevredenheid. Je houdt altijd de keuze wat je na de oplevering van het tuinontwerp wilt gaan doen. Wil je door ons het ontwerp laten realiseren? Dan profiteer je van het voordeel dat het ontwerp gratis is voor je!

 • Inventarisatie op locatie van je wensen
 • Kort advies en plan van aanpak
 • Concept ontwerp. Wij ontwerpen naar volledige tevredenheid.
 • Oplevering van je tuinontwerp of re-design

De volgende stap is natuurlijk uitvoering van het tuinontwerp. Ben je daar nog niet klaar voor? Dan rekenen we alleen het ontwerp af en ben je tot niets verplicht. Wel zo helder!

Gratis ontwerp?
Besluit je toch om de aanleg door ons uit te laten voeren? Het ontwerp is dan geheel gratis! Hierna volgt nog een 2e gesprek, waarin we meer willen weten van jouw wensen en invulling van materialen, planten en overig groen in je tuin.


Ontwerp | Tuinaanleg | GRATIS onderhoudsplan op maat

Gratis ontwerp!
 • Inventarisatie van de wensen op locatie
 • Offerte van de kosten van het ontwerp op maat
 • Aanleveren ontwerp of ontwerp laten maken met ons
 • Bij je eigen aangeleverde ontwerp; haalbaarheid en schatting van de werkzaamheden
 • Opmaken van een voorstel op maat voor het geheel
 • Uitvoering van je tuinopdracht!
 • Na oplevering krijg je altijd van ons een onderhoudsplan op maat voor het eerste jaar!
 • Eventueel kun je een voorstel krijgen voor de kostenberekening van het onderhoud. Dit is vrijblijvend en kan je los bij ons opvragen.


Ontwerp | Tuinaanleg | Tuinonderhoud | Onderhoudsplan op maat

Het complete all-in en 365 Plan
 • Inventarisatie van de wensen op locatie
 • Offerte van de kosten van het ontwerp op maat
 • Aanleveren ontwerp of ontwerp laten maken met ons
 • Bij je eigen aangeleverde ontwerp; haalbaarheid en schatting van de werkzaamheden
 • Opmaken van een voorstel op maat voor het geheel incl. 25% korting voor het tuinonderhoud voor het gehele jaar.
 • Uitvoering van je tuinopdracht!
 • Onderhoudsplan op maat voor het eerste jaar
 • Planning van de uitvoering van het onderhoud met ruimte voor wensen zoals; gazonoptimalisatie en onkruidbestrijding of deelnemen aan de maairondes.
 • EXTRA voordeel is dat je gelijk klaar bent voor zowel het ontwerp, de uitvoering als het onderhoud voor het 1e jaar. Je kunt gelijk genieten van je tuin!

Beplanten | Herbeplanten | Beplantingsplan

Gratis beplantingsplan voor onze klanten met een jaarabonnement!

Af en toe wil je een ander beeld in de tuin. Andere planten, andere kleuren, meer bloem. Je wilt je borders inrichten of juist borders creëren. Met onze beplantingsplannen op maat, krijg jij altijd de kleur en vrolijkheid in je tuin die je zoekt!

 • Inkoop van de planten naar keuze doen wij voor jou! Geen gedoe meer bij tuincentra en de hoofdprijs betalen. Wij zorgen voor een goede prijs!
 • Beplantingsplannen kun je GRATIS laten opnemen als je bij ons een jaarabonnement voor het tuinonderhoud afsluit. Wel zo makkelijk!
 • Wij maken ook losse beplantingsplannen voor bijvoorbeeld eenmalige opdrachten. Prijzen zijn vanaf € 75,- excl. inkoop van de planten. Mocht je toch klant worden bij ons? Dan worden de kosten voor het beplantingsplan in mindering gebracht op je factuur. Wij vragen je wel om akkoord te geven voor het opstellen en inrichten van je plan. Voordat wij hiermee aan de slag gaan berekenen wij € 75,- incl. BTW voor deze service. Als je besluit om de herbeplanting en inkoop van de planten door ons te laten uitvoeren, wordt op deze factuur € 75,- in mindering gebracht.

Gazonoptimalisatie

Maaien | kalken | zaaien graszaden | verticuteren

Je gazon mooi houden is een vak apart. Iedereen droomt van een mooi groen gazon zonder ongewild onkruid. Wij hebben er onze specialisatie van gemaakt om je gazon het hele jaar door te optimaliseren.

 • We maaien voordat we beginnen met het gazon
 • Kalken
 • Graszaad inzaaien
 • Verticuteren

Vraag ons om je gazon te optimaliseren. Je kunt dit bij het eenmalig en/of periodiek onderhoud afnemen, maar je kunt er ook voor kiezen om ons enkel je gazon te laten optimaliseren!

Wil je dat wij je gazon(s) periodiek komen maaien in de periode dat het het hardst groeit of het hele jaar door? Dat kan! Kijk dan bij onze periodieke maairondes.


Periodieke maairondes

Maaien exclusief gazonoptimalisatie vanaf  € 40,-

Een te lang gazon ziet er altijd slordig uit. Het hoeft niet veel werk te zijn als je regelmatig maait. Heb je hier geen tijd voor of wil je dat het professioneel gebeurd? Wij maaien het gazon van onze klanten in vaste maairondes. De frequentie stemmen we samen met jou en je behoefte voor je gazon af!

 • Vanaf 2 wekelijkse maairondes
 • Het hele jaar door is je gazon gemaaid en scheelt jou dit een hoop werk.
 • Professioneel gemaaid is een goede voorbereiding voor een mooi -en geoptimaliseerd gazon het hele jaar door!
 • In combinatie met ons gazonoptimalisatie; een echte aanrader!

Al onze prijzen maken wij op maat voor je, maar je kunt al deelnemen vanaf €40,- per maaironde.


Gazonoptimalisatie icm periodiek maaien

Maaien via maairondes| kalken | zaaien graszaden | verticuteren

Alles in 1 service? Kies  dan voor deze combi! Je profiteert het hele jaar door van professioneel gemaaid gazon. We ruimen voor je op en voeren het gras netjes voor je af. Je hebt er geen omkijken meer naar. Gemiddeld optimaliseren we 2-3 x per jaar voor onze klanten. Dit hangt af van de huidige conditie van je gazon. Uiteraard stemmen we dit met je af en weet je van tevoren waar je aan toe bent.

 • Volledige all-in-1-service voor het gehele jaar; periodiek maaien EN gazonoptimalisatie!
 • Geniet van het gemak en laat je gazon professioneel maaien en onderhouden en geniet van een mooi gazon.
 • Onze service is los af te nemen of in combinatie met eenmalige en periodiek onderhoud
 • TIP: laat een jaarofferrte opmaken door ons voor het gehele jaar service met het meeste voordeel!

Tuinonderhoud | Onkruidbestrijding

Chemische onkruidbestrijding of onkruid verwijderen

Heb je met hardnekkige aanslag te maken? Tegels die niet schoon worden en waar hardnekkig onkruid blijft nestelen tussen te voegen? Dan kunnen we je helpen door al dan niet chemisch te bestrijden. Vraag wel even naar de voorwaarden van dit middel!

 • Wij verwijderen hardnekkige aanslag op je terras, bestrating etc.
 • Laat je tuin professioneel onkruidvrij maken!
 • Onkruidverwijderen en (chemisch) bestrijden neem je bij ons in de meeste gevallen af in combinatie met tuinonderhoud (eenmalig en/of periodiek)

Tuinonderhoud | Snoeien | Verwijderen van bomen en/of planten(groepen)

Last van die grote conifeer die je al uitzicht blokkeert of de lichtinval naar je woonkamer toe? Wij kunnen planten(groepen) voor je verwijderen. Onze hoveniers zijn vakmensen als het gaat om verwijderen van (kleine)bomen en snoeien van planten en bomen.

 • Professioneel verwijderen, afvoeren en verwerken van bomen en overig snoeiwerk
 • Wij hebben kennis van snoeien binnen de seizoenen en gaan hier zeer zorgvuldig mee om. Dit komt altijd terug in je onderhoudsplan!
 • Boomverzorging of zeer hoge bomen verwijderen of snoeien? Wij kunnen deze werkzaamheden laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf.
 • Snoeien en bomen verwijderen valt onder ons (eenmalig) (periodiek) tuinonderhoud. Vraag naar een voorstel en onderhoudsplan op maat. Wij maken dit graag vrijblijvend voor je!

Wil jij de tuin van je dromen realiseren? Het gehele jaar genieten van je tuin? Wij helpen je hierbij!

Overige tuinwerkzaamheden | in -en rondom

Inventarisatie | Inkoop | Realisatie

Heb je speciale wensen voor je tuin? Droom je bijvoorbeeld van een veranda, aanleg van een (verhoogd) terras, vijver etc? Dan ben je bij Keistad Hoveniers aan het goede adres. Wij luisteren naar je wensen en vullen dit samen met jou in voor je tuin. Materialen kopen we voor jou in bij onze partners en leveranciers, zodat je van goede kwaliteit en een zeer scherpe prijs bent voorzien!

Vraag bij ons om een vrijblijvende inventarisatie van jouw tuinwensen en een voorstel op maat!

 • Inventarisatie op locatie van je wensen
 • Kort advies en plan van aanpak
 • Concept invulling materialen
 • Inkoop, plannen & realisatie!

 


Terreinverzorging

Vraag ons op een offerte op maat!

Terreinverzorging is heel breed. Dit doen wij veel voor onze zakelijke klanten, maar dit kan ook als particulier! Beschik je over een eigen terrein, in welke vorm dan ook, dan kunnen wij dit voor je onderhouden.

 • Inventarisatie van de wensen op locatie
 • Offerte van de kosten op maat en vrijblijvend onderhoudsplan

Schuttingen | hout | sierbestrating & plantenbakken

Een voorstel en prijsopgave krijg je op aanvraag!

Wil je een schutting laten plaatsen of laten vervangen? Wij ontzorgen je met onze all-in-1 service. Indien gewenst halen we de oude schutting voor je eruit en kopen de nieuwe voor je in, inclusief levering en plaatsing! Alle restanten en afval voeren wij voor je af en verwerken wij. Je hebt er geen omkijken meer naar! Andere ideeën met je tuin? Tijdens een inventarisatie van je wensen, kijken wij met je naar haalbaarheid en uitvoering.

 • Inventarisatie van de wensen op locatie
 • Voorstel op maat en offerte van de kosten
 • Planning, inkoop, levering én realisatie van je tuinproject!

Wacht niet langer en start met genieten van een prachtige tuin die aan je wensen voldoet!